Claws vs Paws on hassunkurinen kolikkopeli, jonka on valmistanut pelistudio Playson. Sarjakuvamainen slotti pyrkii ratkaisemaan ikiaikaisen väittelyn siitä, kummat ovat parempia: kissat vai koirat? Tässä kolikkopelissä kissat yrittävät ryöstää pankkia, jota koira vartioi. Kumpi lopulta voittaa kamppailun? Sen selvittäminen jää pelaajan tehtäväksi!

Pelin wild-symboli on timantti, ja se korvaa minkä tahansa symbolin lukuunottamatta scatter-, hälytin- ja koodinpurkulaitesymboleita. Näistä jälkimmäiset määrittelevät kertoimia ilmaiskierrosten aikana. Scatter-symbolina on puolestaan kassakaappi. Muihin symboleihin kuuluvat esimerkiksi avainnippu ja koiran luu sekä korttipeleistä lähtöisin olevat kirjainmerkit. Tässä pelissä wild-symbolit voivat myös muodostaa keskenään voittoyhdistelmiä, jos niitä ilmestyy voittolinjalle vähintään kaksi. Tavallisen scatter-symbolin lisäksi peli sisältää kolme erilaista erikoissymbolia, jotka toimivat myös scattereina. 

Hauskasta Claws vs Paws -slotista ei jännittäviä ominaisuuksia ja lisätoimintoja puutu! Pelin suuria takuuvoittoja tuottava Big Win Hacking -ominaisuus käynnistyy satunnaisesti. Lisäksi sen tönäisytoiminto, Scatter Nudge, auttaa pelaajaa ilmaisten pyöräytyskierrosten saamisessa helpottamalla puuttuvan symbolin ilmestymistä. Pelissä on myös kaksi erilaista ilmaisia kierroksia myöntävää toimintoa: Winning Streak – ja Top Symbols -ominaisuudet. Näistä ensimmäinen on kissojen hallussa ja toisen käynnistävät tasapuolisuuden nimissä koirat. Ikään kuin tässä ei vielä olisi tarpeeksi ihmettelemistä, pelaaja saa nauttia edellä mainituista kolmesta Cat Burglar Special -scatter-symbolista ja vielä sokerina pohjalla Achievements -lisäpelistä, jossa kerätään kultaisia tassuja. Pelaaja voi saada siinä lisävoittoja keräilemiensä tassujen lukumäärän perusteella. 

Panokset ja voittolinjat  

Claws vs Paws pyörittää viittä kelaa ja siinä on 20 voittolinjaa. Voittolinjoja ei tarvitse erikseen valita, vaan ne ovat kaikki automaattisesti käytössä. Pelaajan tulee asettaa panoksensa Bet-asetuksesta, ja panoksen sallittu suuruus vaihtelee 0,20 ja 100 välillä. Spin -nappi käynnistää pelin, jota voi pelata vaihtoehtoisesti suoraan maksimipanoksella Max-toimintoa käyttämällä. Tämä pyöräyttää myös kiekkoja saman tien. Pelissä on lisäksi automaattitoiminto, A-nappi, jolla kiekkoja voi pyörittää ennalta valitun määrän kertoja.  

Kassakaappi-scatter voi ilmestyä peruspelin aikana keloille 1 ja 3. Muut eli Cat Burglar Special -scatter-symbolit voivat ilmaantua ainoastaan kiekolle 5, ja ne käynnistävät tämän tehdessään Claws vs Paws -pelin eri lisätoimintoja. 

Ulkoasu ja teema  

Pelin taustana on katu, jonka oikealla puolella on pankki, ja sitä vastapäätä kadun vasemmalla puolella talo, jossa on kissan muotoinen oviaukko. Pankin edustalla sijaitseva pylväs on muotoiltu koiran luun näköiseksi. Näiden väliin jäävät kelat, jotka ovat aavistuksen verran läpinäkyviä.  

Claws vs Paws -slotin symbolit on piirretty sarjakuvamaisesti samoin kuin sen tausta. Mielenkiintoisesti kaikki symbolit kirjaimia lukuun ottamatta sisältävät jonkin vihjeen siitä, liittyvätkö ne kissoihin vai koiriin. Avainnipussa on esimerkiksi kissan pään muotoinen avaimenperä ja poliisin hatussa koristeena koiran tassu. Slotin grafiikat ovat hauskoja, mutta sen äänimaailma jää valitettavasti hieman vaisuksi; Claws vs Paws -pelin musiikit koostuvat lähinnä erilaisista kilinöistä ja tehosteäänistä. 

Bonustoiminnot  

Big Win Hacking -toiminnossa kissoja ilmestyy korvaamaan muita symboleita. Scatter Nudge -ominaisuudessa kissa tönäisee keloja tuodakseen kolmannen scatter-symbolin näytölle. Uudelleenpyöräytysominaisuuksista Winning Streak antaa 2–4 uudelleenpyöräytystä. Top-symbols antaa kolme uusintapyöräytystä, joiden aikana esiintyy ainoastaan parhaiten maksavia symboleita. Kolme erityistä scatter-symbolia toimivat seuraavasti: Green-Cash-Cat Special -scatter tuottaa wild-symboleita, jotka lisääntyvät ja liukuvat yhden paikan alaspäin joka kierroksella. Blue-Pearl-Necklace-Cat Special -scatter kohdistaa satunnaisen kertoimen jokaiseen voittoon. Koodinpurkulaite nostaa kerrointa yhdellä, ja hälytin laskee sitä saman verran. Kolmen hälyttimen jälkeen kierrokset loppuvat. Orange-Gold-Bars-Cat Special -scatter tuottaa kymmenen ilmaiskierrosta, joiden aikana ilmestyy paikallaan pysyviä wild-symboleita, joita koira poistaa ja kissa lisäilee. Achievements-lisäpelissä pelaaja voi saada välittömiä voittoja tai käynnistää jonkin ilmaispyöräytystoiminnoista. 

Hyvät puolet  

Claws vs Paws -pelistä voivat nauttia sekä kissojen että koirien ystävät. Slotin hauska ja sarjakuvamainen ulkoasu viihdyttää. Parasta tässä kolikkopelissä on varmastikin se, että se sisältää lukemattoman määrän mielenkiintoisia bonusominaisuuksia. Erityistoiminnoista maininnan ansaitsee esimerkiksi eri scatter-symbolien mukavasti toisistaan eroava toiminta, ja niiden tuoma vaihtelu peliin. Kertoimien pienentäminen ja kasvattaminen symbolien avulla on myös hyvä ja erikoinen idea. Pelissä voi myös saada paljon ilmaisia pyöräytyksiä näiden kiinnostavien bonustoimintojen ansiosta. Achievements-lisäpeli, jossa pääsee keräilemään tassuja, on myös kiinnostava, ja siinä voi saada erinomaisia, jopa 40-kertaisia voittoja sekä vieläkin enemmän ilmaisia kierroksia. Kokonaisuutena slotti antaa persoonallisen ja monista muista peleistä eroavan vaikutelman. 

Huonot puolet  

Vaikka Claws vs Paws -slotin grafiikat ovatkin enimmäkseen hienoja, on pakko sanoa, että niin monissa peleissä täytegrafiikoiden tapaan käytetyt iänikuiset kirjainsymbolit alkavat jo kyllästyttää. Toki ne kuuluvat kolikkopelien perinteisiin, mutta olisi miellyttävää vaihtelua nähdä enemmän slotteja, joissa niiden käytöstä on luovuttu. Toisena huonona puolena on listattava, että tämän pelin äänissä on menty siitä, mistä aita on matalin. Pelin äänimaailma ei sävähdytä pelaajaa millään tavalla ja muistuttaa liikaa muiden slottien äänitehosteita. Mitä taas pelin voittoihin tulee, niitä kertyy tietysti hiljalleen ihan mukavasti: Claws vs Pawsin 96,86 % palautusprosentti on moniin kolikkopeleihin verrattuna kohtuullisen korkea, mutta toki se voisi olla parempikin. 

Yhteenveto  

Claws vs Paws on monella tapaa mielenkiintoinen ja erikoinen kolikkopeli. Jos pidät sloteista, jotka tarjoavat pelaajilleen lukuisia vaihtelevia bonuksia, erikoisominaisuuksia ja lisäpelejä, tämä peli on taatusti tehty sinua varten. Sen kissa ja koira -teemasta on otettu kaikki irti sekä pelin graafisen toteutuksen ja suunnittelun että pelin toimintojen suhteen.  

Mikäli arvostat ilmaisten pyöräytysten runsasta tarjontaa, voittokertoimia ja yllättäviä käänteitä, tämän pelin pelaaminen ei varmasti petä odotuksiasi. Slotin kolme scatter-symbolia perus-scatterin lisäksi nimittäin pitävät huolta siitä, että mielenkiintosi ei pääse milloinkaan herpaantumaan. Jos Playson-pelistudio ei vielä ole tullut sinulle tutuksi, käy kokeilemassa tätä slottia kyseisen valmistajan pelejä tarjoavalla kasinolla ja vaikutu!