Frankenstein on vuonna 1818 ilmestynyt romaani, jonka on kirjoittanut Mary Shelley. Kirjassa sveitsiläinen tohtori Frankenstein luo suuren ihmismäisen olennon, ja herättää sen henkiin. Olento osoittautuu lopulta hirviöksi, ja se tappaa lopulta tohtori Frankensteinin morsiamen, jonka jälkeen kirja päättyy kammottavaan loppuun. Frankensteinista ja sen hirviöstä on tehty useita eri elokuvia, joista kuuluisin lienee vuodelta 1931. Sen pääosassa nähtiin legendaarinen Boris Karloff. Vuonna 1994 siitä ilmestyi Robert De Niron tähdittämä elokuva.

Frankenstein oli ensimmäisiä kauhuklassikoita, ja se on edelleen 200 vuotta ensi ilmestymisensä jälkeen ajankohtainen, ottaen huomioon nykyisen geeniteknologian kehityksen. Tämän loistavan Frankenstein-teemaisen kolikkopelin on kehittänyt Net Entertainment, jonka käsialaa ovat nettimaailman parhaimmat teemapelit. 

Frankenstein on jännittävä kolikkopeli, joka pitää sisällään monipuoliset erikois- ja bonustoiminnot, jotka mahdollistavat, että pelaajalla on mahdollisuus päästä sievoisille voitoille. Tämä kolikkopeli on löydettävissä monelta eri kasinolta, jonka lisäksi sitä voi pelata monella eri alustalla sekä mobiilisti.  

Slotissa pelaaja pääsee tutustumaan Frankensteinin hirviöön, joten pelissä on jatkuvasti läsnä jännittävä tunnelma. Mistään todellisesta kauhusta ei ole kuitenkaan kysymys, vaan slottia voivat huoletta kokeilla myös heikkohermoiset. Sen palautusprosentti eli RTP on 96,7 prosenttia, joka on hieman keskitasoa ylempi. Tästä pelistä löytyy myös erikoinen lighting-wild, jollaista ei ole nähty ennen muissa kolikkopeleissä. Kun se tipahtaa kelalle, saattaa se sähköistää vierekkäisiä symboleja, jolloin nekin muuttuvat wildeiksi. 

Panokset ja voittolinjat  

Frankenstein rakentuu hyvin perinteisen kelasysteemin varaan, joka muodostuu viidestä kelasta, jotka pyörivät kolmella eri tasolla. Voittolinjoja on yhteensä 20, ja niiden määrä on vapaasti pelaajan määriteltävissä, eli pelaaja valitsee itse voittolinjojen määrän. Slotin tarkoituksena on kerätä samanlaisia merkkejä, ja voittoon riittää pääsääntöisesti kolme samaa symbolia. Pelin kuvallisista symboleista on saatavilla hieman korkeampia voittoja kuin tavallisista symboleista, jotka ovat numeroita ja kirjaimia. Viidestä hirviösymbolista on tarjolla jopa 1500 kolikon voitto!  

Pelisysteemistä löytyvät myös wild- ja scatter-symbolit, jonka lisäksi pelissä esiintyy viidennellä kelalla voittokerroinsymboleita. Slotissa asetetaan panos alalaidan valikoista kolikon arvoa, panostasoa ja voittolinjojen määrää säätämällä. Minimipanos on 0,01 euroa, kun taas maksimipanos on 100 euroa. 

Ulkoasu ja teema  

Frankenstein on miellyttävän tuntuinen videokolikkopeli, jonka ulkoinen ilme vakuuttaa pelaajan nopeasti. Pelipöytä on sijoitettu valtavaan vankiholviin, paikkaan jossa ilmeisesti Frankensteinin hirviön luominen tapahtui. Pelin kelat ovat kooltaan suuret, joten tausta ei vie pelaajan turhaa huomioita. Slotin kuvalliset symbolit ovat ilmeikkäät, eikä pelin tavallisissa symboleissa ole moittimista. Frankensteinin värimaailma on teemansa sopien synkkä, ja pelissä on eri harmaiden sävyjä. Voittolinjat ovat valaistuja, joten ne erottautuvat hyvin keloilta.  

Käyttöliittymässä on hyödynnetty erilaisia visuaalisia erikoisefektejä, jotka tuovat peliin lisää vauhtia ja tyylikkyyttä. Frankenstein-kolikkopelin äänimaailma on kohtalaisen hillitty, ja taustalta kuuluu hienovarainen melodia, jonka tyyli on tuttu kauhuelokuvista. Ruudulle tupsahtavat erikois-symbolit saapuvat hauskan ääniefektin kera. 

Bonustoiminnot  

Frankenstein pitää sisällään monipuolisia erikoistoimintoja, jotka takaavat, että jännityksen lisäksi pelissä on mahdollista päästä myös sievoisille voitoille. Mikäli pelaaja saa kiekoille kolmen tai useamman scatter-symbolin, palkitaan pelaaja 10 ilmaispyöräytyksellä. Kahdella scatterilla tienaa silti 5 ilmaiskierrosta.  

Bonuskierrosten aikana kelalle 5 voi ilmestyä voittokerroinsymboleita, jotka korottavat voittoja kertoimen mukaisesti. Lisäksi keloille 2, 3 ja 4 voi ilmaantua fireball-wild, joka leviää ympäriinsä muuttaen muita kelojen symboleita wildeiksi. Tämä korottaa pelaajan voittomahdollisuuksia huomattavasti. Tavallisten pelikierrosten aikana slotissa on myös lighting-wild, jonka idea on sama. Sähköistynyt wild-symboli leviää ja muuttaa muita symboleita wildeiksi. Muistathan, että wild korvaa kaikki muut symbolit, paitsi scatter-symbolit. Pelin päävoitto on 1500 kolikkoa. 

Hyvät puolet  

Frankenstein on yksinkertainen kolikkopeli, jonka oppii sekunneissa. Näin ollen se soveltuu vasta-alkajille sekä kaikille niille, jotka etsivät peliä, jossa on panostettu visuaaliseen ulkoasuun. Slotin grafiikat ovat modernit, mutta samalla niissä on hyppysellinen huumoria, joka tuo peliin ylimääräistä särmää. Frankensteinin ensimmäisestä ilmestymisetä on kulunut jo 200 vuotta, ja peli tekee hienosti kunniaa alkuperäiselle kirjalle. Tämä tuo pelikokemukseen nostalgista tunnelmaa, sillä on hieno huomata, kuinka kulttuurihistoriallisesti merkittävät teokset inspiroivat edelleen ihmisiä.  

Frankensteinin parhaimmat puolet liittyvät bonustoimintoihin, jotka ovat käytännössä ilmaiskierroksia. Tässä ei ole mitään ihmeellistä, mutta niiden aikana syntyvät erikois-wildit ja voittokertoimet tekevät bonuskierroksille pääsemisestä nautinnollisen kokemuksen. Slotin voittotaulukko on harvinaisen selkeä, mutta sen voisi kääntää myös suomeksi. 

Huonot puolet  

Frankenstein on kerrassaan mutkaton kolikkopeli, eikä siinä ole mitään sen kummempia kompastuskiviä. Slotin käynnistys-intro on erittäin hieno, mutta peliin voisi kehittää lisää erilaisia introja tai videoita. Nämä toisivat peliin tarinallisuutta, sillä pelin teema jää hieman etäiseksi. Mikäli peliin lisättäisiin erilaisia kerronnallisia elementtejä, toisi se peliin ylimääräistä mielenkiintoa.  

Slotin äänimaailma on erittäin vaisu, ja taustalla kuuluva musiikki on hieman tylsähkö. Pelikokemusta voisi rytmittää hieman vauhdikkaammalla musiikilla, jonka lisäksi peliin voisi lisätä erilaisia ääniefektejä, jotka nostaisivat pelaajan niskavillat pystyyn. Yleisesti pelikokemus kaipaa lisää kauhuun liittyviä elementtejä. Slottiin voisi kehittää myös tuplausominaisuuden sekä kiinteän tai progressiivisen jackpotin. Käyttöliittymän voisi kääntää myös kokonaan suomen kielelle. 

Yhteenveto  

Frankenstein on kelpo videokolikkopeli, jonka kauhea teema saattaa ensi kuulemalta pelottaa. Mutta ainoa pelon aihe tässä pelissä on löytää käyttökohde pelin tarjoamille muhkeille voitoille. Frankenstein muodostuu viidestä kelasta, ja siinä on 20 voittolinjaa, joiden aktiivisen määrän valitsee pelaaja. Slotin käyttöliittymä on kevyt, joten se ei vie paljon kaistaa. Näin ollen pelaamista voi harjoittaa myös hitaammalla nettiyhteydellä.  

Pelaamaan pääsee vaivaisella yhdellä sentillä per kierros, mutta peli soveltuu myös riskinnälkäisille pelaajille, sillä maksimipanos on peräti 100 euroa. Slotissa on erilaisia erikois-wildejä, jotka leviävät viereisille ruuduille muuttaen nekin wildeiksi. Tämän lisäksi pelissä on myös ilmaiskierroksia. Uskallatko kohdata Frankensteinin hirviön? Ei muuta kuin peli käyntiin!