Batman eli Lepakkomies on yksi pitkäkestoisimpia populaarikulttuurin ilmiöitä, joka sai alkunsa jo vuonna 1939, kun se koki ensiesiintymisensä DC Comimics’n julkaisemassa Detective Comics sarjassa. Ensimmäinen Batman-elokuva valmistui jo vuonna 1943. Tämän jälkeen Batman nähtiin televisiosarjoissa pitkin 60- ja 70-lukua, jonka jälkeen siitä tehtiin 90-luvulla jälleen muutama elokuva. 2000-luvullla Batman koki täydellisen muutoksen, jolloin siitä tehtiin kompleksisempi ja synkempi elokuva, joka piti sisällään enemmän draamallisia elementtejä.

Yön ritari oli ensimmäinen suuren luokan elokuva, jossa nähtiin erilainen Batman. The Dark Knight Rises -kolikkopeli perustuu tämän elokuvasarjan toiseen osaan, joka osoittautui suureksi kassamagneetiksi. The Dark Knight Rises -slotin on kehittänyt Microgaming. 

The Dark Knight Rises -kolikkopeli on käytännössä suora kolikkopelimuunnelma samaisesta elokuvasta ja se seuraa elokuvan juonta miltei millintarkasti. Slotti on kuin tilauksesta tehty kaikille Batman-faneille, ja se pitää sisällään uskomattoman monipuolisen kirjon erilaisia toimintoja. Tämän johdosta peli soveltuu myös niille, jotka nauttivat enemmän videopelejä, kuin perinteisiä kolikkopelejä, muistuttavista peleistä.  

Slotissa on loistavat bonustoiminnot, joiden aikana pelaaja voi korottaa voittonsa jopa 125-kertaiseksi. Slotissa on käytetty hyödyksi elokuvasta napsittuja klippejä, jotka tuovat peliin aivan uudenlaisen kerronnallisen elementin. Samalla se rytmittää pelikokemusta. Kaikesta tehostemelskastaan huolimatta Batman on kolikkopeli, jonka sisälle pääsee hyvin nopeasti, vaikka itse elokuva ei olisikaan pelaajalle tuttu. Pelin oppii käytännössä muutamassa tuokiossa. 

Panokset ja voittolinjat  

The Dark Knight Rises on pelijärjestelmältään hyvin konventionaalinen, sillä se muodostuu viidestä kelasta, jotka pyörivät kolmella eri tasolla. Pelissä on jopa 243 erilaista tapaa voittaa, mutta pelaajan ei kannata tästä hämääntyä, sillä voittojen todennäköisyys riippuu edelleen palautusprosentista, joka on 96,54 %. Slotin tarkat voittokombinaatiot löytyvät pelin voittotaulukosta, ja ne on hyvä kerrata ennen pelin aloittamista. Pääsääntöisesti voittoon riittää kolme samaa symbolia.  

Slotista löytyvät sekä wildit että scatterit. Kesken peruspeliä keloille saattaa ilmaantua laajeneva wild, jonka lisäksi pelissä on jakotoiminto, joka käytännössä jakaa wild-symbolin kahteen osaan. Tällöin pelaaja saa 6 voittavaa symbolia perätysten. Pelin panosskaala on 0,30 – 7,50 euroa. 

Ulkoasu ja teema  

The Dark Knight Rises on erittäin toiminnallinen kolikkopeli, jonka vauhti voi olla paikoitellen päätä huimaavaa. Visuaalisesti peli muistuttaa enemmän konsolipelejä kuin tavallista kolikkopeliä, joten peli tuottaa kaikkea muuta kuin rauhallisen pelikokemuksen. Visuaalisesti peli ilmentää elokuvan synkkää teemaa, ja siinä on käytetty paljon tummia värejä. Pelin kelat hukkuvat tummaan taustaan, josta paljastuu Gotham Cityn musta yö.  

Pelin symbolit ovat tuttuja itse elokuvasta, ja niiden päälle on rakennettu erilaisia visuaalisia efektejä. Slotin tavalliset symbolit ovat numeroita ja kirjaimia, ja ne ovat valaistu erittäin tyylikkäästi, mikä tuo peliin uskomattoman kontrastin. Slotin äänimaailma imitoi toimintaelokuvien musiikkia ja ääniä, mikä sopii erinomaisesti pelin maailmaan. 

Bonustoiminnot  

The Dark Knight Rises -kolikkopelin parhaita puolia ovat eittämättä sen uskomattomat bonustoiminnot. Pelin ylälaidassa näkyvät laskurit Batmanin ja Banen bonuskierroksille. Pelin idea on, että nämä kaverit taistelevat toisiaan vastaan ja samalla pelaajan potentiaaliset voittokertoimet ja ilmaiskierrokset kasvavat. Mikäli pelaaja saa ruudulle 3-5 scatteria, palkitaan pelaaja kymmenellä ilmaispyöräytyksellä, johon lisätään Batmanin ja Banen yhteenotosta syntyneet ilmaispyöräytykset ja lisäkertoimet. Tämän jälkeen pelaaja voi valita joko Bane- tai Batman-bonuskierrokset. Ensimmäisessä on kasautuvia wildejä sekä liukuvia keloja. Batmanin ilmaiskierroksilla pelaaja pääsee itse valitsemaan mitä symbolia käytetään wild-symbolina. Tässä toiminnossa on Heat Seeking Wilds -ominaisuus, jossa satunnaiset merkit keloilla 2, 3 ja 4 muuttuvat wildeiksi, jotka voivat myös jakautua kahdeksi. 

Hyvät puolet  

The Dark Knight Rises tekee kunniaa kyseiselle elokuvalle, jonka kuvamateriaalia on käytetty hyödyksi pelin teemassa. Slotti on niin täynnä toimintaa, että se nostaa välillä karvat pystyyn. Pelin mukana voi olla välillä vaikea pysyä, mutta onneksi pelikierrokset on mahdollista automatisoida, jolloin pelaajan ei tarvitse tehdä muuta kuin antautua slotin maailman valtaan.  

Bonustoiminnot ovat tämän pelin ehdoton suola, ja niihin on rakennettu uskomattomia visuaalisia elementtejä. Slotissa on hyödynnetty kerronnallisuutta, mikä rytmittää pelaamista oivallisesti. Batmanin ja Banen käymä kamppailu, joka samalla nostaa ilmaiskierrosten määrää ja potentiaalisia voittokertoimia, on kerrassaan upea lisä peliin. Pelin äänimaailma on hyvin tyylikäs ja luo peliin uskomattoman tunnelman. 

Huonot puolet  

The Dark Knight Rises on uskomaton peli, josta saa hakemalla hakea kehitettävää. Pelin selkein huono puoli on sen toiminnallisuus, joka voi karkottaa pelaajia rauhallisempien kolikkopelien pariin. Ennen tätä kolikkopeliä ilmestyi toinen Batman-aiheinen kolikkopeli, jossa oli progressiivinen jackpot, ja jota ikävä kyllä ei löydy tästä versiosta. Olisi mukavaa, jos myös The Dark Knight Rises pitäisi sisällään jättipotin, sillä tämä toisi peliin lisää jännitystä. Slottiin voisi kehitellä myös tuplausominaisuuden, joka soveltuisi etenkin riskinnälkäisille pelaajille. Pelin musiikki on tyylikästä, mutta välillä hieman liian intensiivistä. Tämä on toki makukysymys. Peli löytyy kirjoitushetkellä heikosti suomalaisten suosimilta kasinoilta, ja olisi ensiarvoisen tärkeää, että sen saatavuutta parannettaisiin. 

Yhteenveto  

The Dark Knight Rises on uskomaton videokolikkopeli, joka pursuaa toimintaa. Peli ei siis sovellu niille, jotka etsivät seesteisiä kolikkopelejä. Slotissa on jännittävät bonustoiminnot, joiden kytkeytyessä päälle pelaaja voi valita, seuraako hän Batmania vai Banea. Molemmat tarjoavat ilmaiskierrosten aikana hieman erilaisen kirjon eri bonuksia.  

Peliin pääsee mukaan vaivaisella kahdellakymmenellä sentillä maksimipanoksen ollessa 7,50 euroa. Slotti soveltuukin pienillä panoksilla pelaaville. Pelaajalla on mahdollisuus saavuttaa jopa 125x voittokerroin pääpotin ollessa jopa 1 780 000 kolikkoa. Pelin RTP on 96,40 %. Tällaiselle summalle on varmasti jokaisella lepakkomiehen fanilla käyttöä. Haluatko palauttaa Gotham Cityyn järjestyksen, jolloin sinut myös palkitaan ruhtinaallisesti? Vastaa kaupungin avunhuutoon jo tänään, ja käynnistä peli.