Ruotsalainen NetEnt eli Net Entertainment on yksi Euroopan kovimmista nimistä, ellei se kaikkein kovin, mitä tulee online-kasinopeleihin ja etenkin online-slotteihin. Mitä NetEntiltä ollaan totuttu odottamaan, ovat ennen kaikkea laadukkaat grafiikat, mutta sen lisäksi myös korkeat takaisinmaksuprosentit. NetEntin slotit ovat moderneja, silmää miellyttäviä ja niitä löytyy jokaiseen makuun. Tämän vuoksi voisi sanoa, että yhtiön kolikkopeli on aina enemmän tai vähemmän varma valinta. Jos kuitenkin halutaan löytää ne kimmeltävimmät kultakimpaleet firman laajasta slottivalikoimasta, on hyvä lähteä liikkeelle sellaisista nimistä kuin Gonzo’s Quest, Blood Suckers, Guns N’Roses, Theme Park ja Hall of Gods. Näistä viimeisin sisältää hyvän takaisinmaksuprosentin lisäksi massiivisen progressiivisen jättipotin. 

Yksi suosituimmista slottipelien teemoista liittyy mytologiaan, kansan taruihin ja etenkin jumaliin. Hall of Gods on yksi esimerkki lukuisista muinaisten jumalten ympärille rakennetuista kolikkopeleistä. Norjalaiseen mytologiaan perustuva Hall of Gods on perinteinen viidestä kelasta ja 20 panoslinjasta koostuva slotti, jonka vetonaula ei ole tajunnanräjäyttävät grafiikat tai mukaansa tempaava taustamusiikki, vaan ennen kaikkea sen kolme jättipottia, joista suurin on progressiivinen. Mini-jättipotilla on tarjota 100 €, Midi-jättipotilla 5000 € ja Mega-potti on suuruudeltaan yleensä jopa yli 2 miljoonaa euroa. Suurin summa, joka Hall of Gods -slotista on saatu irti, on ollut yli 6 miljoonaa, joten ihan turhasta jättipotista ei tässä pelissä ole kyse! 

Panokset ja voittolinjat  

Kuten NetEntin sloteissa perinteisesti on tapana, pelaaja saa asettaa itselleen sopivan kierroskohtaisen panoksen säätämällä erikseen panostasoa kelojen alapuolelta löytyvän paneelin Level-nappulasta sekä yhden pelikolikon arvoa Coin Value -nappulasta. Panostason voi Hall of Gods -slotissa valita väliltä 1-5, ja kolikon arvon väliltä 0,01-0,50 euroa. Näin ollen kierroskohtainen minimipanos on 0,20 € ja maksimipanos on 50 €. Hall of Gods sopii siis hyvin niin varovaisemmalle panostajalle kuin rohkeammillekin pelaajille, vaikka maksimipanos ei ihan satoihin euroihin ylläkään kuten monessa muussa NetEntin yhtä laadukkaissa slotissa. Voittolinjojen määrään ei Hall of Gods -pelissä pääse pelaaja itse vaikuttamaan, vaan siinä on automaattisesti 10 linjaa aktivoituna jokaisella kierroksella. 

Ulkoasu ja teema  

Hall of Gods -slotin ulkoasu on aavistuksen sekava – siinä tuntuu olevan hieman liikaa kaikkea. Värimaailma on varsin moninainen – kelojen tausta on sininen, mutta muualta slotista löytyy punaista, valkoista, metallin eri sävyjä, puun eri sävyjä sekä sitten sateenkaaren kaikki värit panoslinjojen numeroiden kohdilla. Tämän lisäksi jättipotteihin ja peliasetuksiin liittyvät painikkeet ovat aseteltu epäloogisesti. Grafiikat sinänsä ovat hyvät ja laadukkaat, eikä esimerkiksi pelisymboleissa ole valittamista.  

Taustamusiikki Hall of Gods -slotista puuttuu kokonaan. Sen sijaan taustalla kuuluu meren aaltojen ääni ja kaukainen ukkonen. Pelaamisen äänet eivät niin ikään ole mitenkään mieleen painuvat, mutta tämän takia Hall of Gods ei vahingossakaan pääse ärsyttämään ketään! 

Bonustoiminnot  

Hall of Gods sisältää kolme eri bonustoimintoa. Peruspelissä pakkaa sekoittaa laajeneva wild, joka pelissä on maailmankäärme-symboli. Symboli laajenee satunnaisesti keloilla 2, 3 ja 4. Wildit auttavat muodostamaan voittolinjoja, ja tällä ominaisuudella paras mahdollinen tulos tulee, jos onnistut saamaan kaikille kolmelle kelalle laajenevat Wildit.  

Hall of Gods tarjoaa myös kaikkien slottipelaajien suosikin eli Free Spins -toiminnon. Jos onnistut saamaan keloille 3 tai useamman scatterin eli Odinin korpin, sinut palkitaan 10, 15 tai 20 ilmaiskierroksella, jotka sisältävät automaattisesti 3x-kertoimen. Kolmas bonusominaisuus on Pick Win, joka aktivoituu kolmella Bonus-symbolilla eli Thorin kirveellä. Pick Win -toiminto on tie johonkin kolmesta jättipotista, joten Thorin kirveitä kannattaa pitää silmällä! 

Hyvät puolet  

Hall of Gods on peliominaisuuksiltaan hyvin NetEntille tyypillinen slotti: kolmella scatterilla saa ilmaiskierroksia ja kolmella Bonus-symbolilla pääsee käsiksi bonuspeliin. Myös laajenevat wildit ovat tälle pelivalmistajalle tyypillisiä. Sille on syynsä, miksi NetEnt suosii tällaisia toimintoja: pelaajat pitävät niistä. Näin ollen myös Hall of Gods on pelattavuudeltaan mielenkiintoinen ja voitokkaan tuntuinen. Sen panostaso on myös erinomaisesti pienempäänkin budjettiin sopiva, mikä tekee slotista aika lailla kenelle tahansa sopivan. Myös Hall of Gods -slotin tarjoamat jättipotit sopivat varmasti kenelle tahansa – pelkkä 100 euron kiinteä voittopotti kelpaa varmasti pelaajalle kuin pelaajalle, mutta Mega-potilla, joka on parhaimmillaan useimpien miljoonien suuruinen, on valta muuttaa jonkun onnekkaan pelaajan elämä. 

Huonot puolet  

Toisin kuin moni muu NetEntin slotti, Hall of Gods ei varsinaisesti loista sen upeilla grafiikoilla. Kuten aiemmin mainittu, se on ulkoasultaan hieman sekavan näköinen, minkä lisäksi sen äänimaailma ei ole kovin mieleen painuva. Myös pelin teema on sellainen, joka on ainakin tähän päivään mennessä jo useaan kertaan nähty, mutta toki se saattoi julkaisupäivänään vuonna 2010 olla uutuutta hohtava.  

Teeman lisäksi pelin ominaisuudet – perinteiset wildit ja scatterit – on moneen kertaan nähty, mikä sisältyy sekä sen hyviin että huonoihin puoliin. Hall of Gods on kaiken kaikkiaan hyvin tavallinen slotti: tuntuu hieman siltä, että pelin suunnittelijat ovat luottaneet sen jättipottien tarjoamaan houkutukseen ja jättäneet sen vuoksi pelin muilta osin jokseenkin vaatimattomaksi. 

Yhteenveto  

Hall of Gods on yksi NetEntin valikoimien suosituimmista peleistä sekä se on hyvä esimerkki siitä, kuinka pelaajat janoavat jättipotteja. Tämä kolikkopeli on kaikin puolin hyvin tavallinen ja massasta poikkeamaton slotti, mutta sen tarjoamat jättipotit tuovat tähän perinteiseen – mutta hyväksi todettuun – rakenteeseen lisäjännitystä. Lisäksi muinaisiin jumaliin perustuvien slottien suuri määrä antaa olettaa, että mytologia on suosittu teema slottipelaajien keskuudessa.  

Ehkäpä Hall of Gods -pelissä sitten yhdistyvätkin kaikki online-slottien parhaat puolet: ilmaiskierrokset, mukava 95,5 prosentin takaisinmaksuprosentti, suosittu teema ja mahdollisuus voittaa valtavia rahasummia. Jos mielenkiintosi heräsi tätä lukiessa, muistathan, että NetEntin kolikkopelejä on mahdollista kokeilla ilmaiseksi ennen rahapanoksen asettamista. Etsi pelin demoversio käsiisi ja testaa onko tänään onnen päiväsi!