Jimi Hendrix on kaikkien aikojen kuuluisimpia kitaravirtuooseja, joka osasi asiansa myös sanoittajana, säveltäjänä ja laulajana. Samalla hän toimi Jimi Hendrix Experience -yhtyeen nokkamiehenä. Rock and Roll Hall of Fame rankkasi Jimin merkittävimmäksi rock-muusikoksi kautta aikojen. Hän oli myös ensimmäinen tummaihoinen supertähti, joka onnistui rikkomaan rotujen välisiä kuiluja. Jimi Hendrixin kenties legendaarisin keikka nähtiin vuonna 1968 Woodstock -musiikkifestivaaleilla, joka viimeistään nosti Jimin koko rock-skenen keulahahmoksi. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat Purple Haze, Voodoo Child ja Crosstown Traffic. Jimi Hendrix oli persoonaltaan uskomattoman boheemi ja hänen vapaa elämäntyylinsä aiheutti jopa pahennusta. Jimin elämä koki traagisen lopun vuonna 1970, jolloin hän kuoli vain 27-vuotiaana. Nyt NetEnt on herättänyt Jimin henkiin kolikkopelin muodossa.

Jimi Hendrix on yksi kolmesta musiikkiaiheisesta kolikkopelistä, jotka NetEnt on luonut. Muut kolikkopelit ovat Motörhead ja Guns’ N Roses. Kaikki osat tarjoavat upean audiovisuaalisen kokemuksen. Jimi Hendrix on näistä kolmesta peleistä kevyin, sillä siinä on käytetty live-materiaalin sijasta animaatioita, jotka antavat pelille pehmeän ulkomuodon.  

Slotin käyttöliittymä on yksinkertainen, joten pelin maailmaan pääsee nopeasti sisälle. Pelissä on mahdollista automatisoida kierrokset, jolloin pelaajaan ei tarvitse tehdä muuta kuin fiilistellä pelin uskomatonta musamaailmaa, samalla kun kiekot pyörivät itsestään. Peli löytyy miltei jokaiselta varteenotettavalta nettikasinolta, ja sitä on mahdollista pelata kaikilla alustoilla myös mobiilisti. Mitä enää odotat? Ei muuta kuin kelat käyntiin ja rokkaamaan! 

Panokset ja voittolinjat  

Jimi Hendrixin kela-asettelu on hyvin perinteinen, sillä se muodostuu viidestä kelasta, jotka pyörivät kolmella eri tasolla. Voittolinjoja on yhteensä 20, mikä takaa erilaisten voittoyhdistelmien tasaisen syntymisen. Pelin tarkoituksena on kerätä samankaltaisia symboleita, ja pelaaja näkee tarkat voittokombinaatiot pelin voittotaulukosta. Pääsääntöisesti voittoon riittää kolme samaa symbolia. Pelin kuvasymbolit ovat hieman arvokkaampia kuin sen perussymbolit, jotka ovat korttipakkaan perustuvia numeroita ja kirjaimia.  

Peruspelin kulkuun on ohjelmoitu erilaisia erikoistoimintoja, jotka kytkeytyvät satunnaisesti kesken pelaamisen. Esimerkiksi Purple Haze -toiminto korvaa kaikki numero- ja kirjainsymbolit wildeillä. Red Guitar Free Spins palkitsee aktivoituessaan pelaajan ilmaisella kierroksella. Pelissä asetetaan panosta alalaidan valikoista. Panosskaala on 0,20 – 200 euroa. 

Ulkoasu ja teema  

Jimi Hendrix on hyvällä tavalla retromainen peli, sillä siinä on käytetty hyväksi piirrossarjoista tuttua tekniikkaa, joka tekee pelin maailmasta sympaattisen. Slotiin värimaailma on pastellin sävyinen, ja siinä on paljon asiaan kuuluvaa kukkaisromantiikkaa. Pelissä käytetään rutkasti 60-luvun hippiliikkeen symboleita, jotka luovat tunnelmaa rauhasta ja rakkaudesta. Slotin symbolit ovat hyvin yksinkertaiset, mutta ne erottuvat selkeästi keloilta, eivätkä mene keskenään sekaisin.  

Pelin taustalta avautuu näkymä aavikolle, jonne on laitettu kitaroita pystyyn. Pelissä on käytössä erilaisia visuaalisia efektejä, joista hienoin on eittämättä pelin aloitusintro. Koska pelin teemana on Jimi Hendrix ja musiikki, ei myöskään pelin äänimaailma petä pelaajaa. Taustalla soi Jimi Hendrixin ikonisia kappaleita. 

Bonustoiminnot  

Painavin syy päätyä Jimi Hendrix -kolikkopelin pariin ei ole kuitenkaan sen loistavat efektit tai upea äänellinen maailma, vaan erikoistoiminnot. Slotissa on uskomattoman monipuolinen kirjo erilaisia bonustoimintoja, joista monet aktivoituvat kesken pelin. Pelaajan ei siis tarvitse muuta kuin yllättyä, kun ruudulle pamahtaa yllättäen Purple Haze -toiminto.  

Slotissa on erilaisia scattereita, jotka aktivoivat eri bonustoimintoja. Pick and Click -toiminto aktivoituu, kun pelaaja saa 3 scatteria riveille 3, 4 ja 5. Tässä toiminnossa on yhteensä 4 eri bonuspeliä: Coin Win tarjoilee meheviä voittokertoimia, Crosstown Traffic Free Spins myöntää 6 ilmaispyöräytystä, Little Wing Free Spins pitää sisällään koko kelan peittäviä symboleita ja Purple Haze Free Spins tarjoaa vielä lisää ilmaispyöräytyksiä. 

Hyvät puolet  

Jimi Hendrix on mahtava kolikkopeli, joka on täynnä toimintaa ja hyvää musiikkia. Äänimaailma on hallittu kokonaisuus, johon on musiikin lisäksi rakennettu erilaisia kitara sooloja. Slotissa on mainioita visuaalisia efektejä, jotka rytmittävät peliä ja tuovat siihen lisää tunnelmaa. Pelissä on peräti 20 voittolinjaa ja pelaajalla on mahdollisuus voittaa usealta voittolinjalta samanaikaisesti.  

Slotin bonustoiminnot ovat uskomattomat, sillä ne ovat niin monipuoliset. Pick and Click tuo peliin lisäjännitystä, sillä se määrittää mikä bonustoiminto aktivoituu. Pelaajaa siis käytännössä jännittää joka kerta, mikä neljästä toiminnosta kytkeytyy päälle. Slotissa on miellyttävä Quick Spins -toiminto, jonka avulla kierrokset on mahdollista nopeuttaa, jolloin pelaaminen sujuu jouhevammin. 

Huonot puolet  

Jimi Hendrix ei tarjoile yhtä paljon kutkuttavia visuaalisia efektejä, kuten esimerkiksi Guns’ N Roses -kolikkopeli, jossa on käytetty hyväksi mm. konserteista taltioitua materiaalia. Pelaaja ei voi myöskään tässä kolikkopelissä määritellä taustan musiikkia, sillä slotista puuttuu soittolista, joka on konfiguroitu Guns’ N Roses -peliin.  

Slotin grafiikat ovat hieman liian yksinkertaiset, ja erityisesti pelin symbolit kaipaavat päivittämistä, sillä osa symboleista on kerrassaan tökeröitä. Pelin tausta yrittää olla taiteellinen, mutta epäonnistuu tässä hieman. Pelin grafiikat voisi siis osittain päivittää paremmiksi. Peliin voisi kehitellä myös tuplaus-ominaisuuden, joka toisi peliin lisää jännitystä. Slotissa on erittäin paljon bonustoimintoja, joten pelaajalta vie hetken aikaa ennen kuin peli avautuu kokonaisuudessaan. 

Yhteenveto  

Jimi Hendrix on uskomaton kolikkopeli, joka on täynnä musiikkia ja monipuolisia toimintoja. Peli on kuin tilauksesta tehty kaikille niille, jotka rakastavat 60-luvun aitoa rokkia! Pelissä on suuri määrä erilaisia erikois- ja bonustoimintoja, joista monet aktivoituvat kesken peruspelaamisen. Tarvittava määrä scattereita keloilla aktivoi bonustoiminnon, jossa on peräti neljä erilaista bonusohjelmaa. Jokainen bonusohjelma on keskenään erilainen, mikä tuo peliin ilahduttavan määrän vaihtelua.  

Slotti on täynnä visuaalisia erikoisefektejä, jonka lisäksi taustalla soi aito Jimi Hendrixin musiikki. Voit siis pyöritellä keloja samalla kun kaiuttimista pauhaa Foxy Lady. Pelin RTP on 96,9 %, joka on hieman keskitasoa korkeampi. Asuuko sisälläsi pieni hippi, jonka on päästävä vapauteen? Sukella Jimi Hendrixin maailmaan heti!